Ikaros Zoetermeer

Over dit project

Hoogwaardige en betaalbare koopappartementen
In Zoetermeer is een bestaande autogarage aangekocht voor de realisatie van een woongebouw bestaande uit 54 koopappartementen. In de plint van het gebouw is een gemeenschappelijke ruimte opgenomen die gebruikt kan worden voor (sociale) recreatie, verjaardagen en/of vergaderingen. Het gebouw heeft een half verdiepte bouwlaag die bestaat uit bergingen. Vanuit de berging kan het parkeerterrein worden bereikt die tevens half verdiept ligt zodat de auto’s vanaf de straat nauwelijks waarneembaar zijn. Per bouwlaag zijn de appartementen gesitueerd rondom twee liften en een trappenhuis. De bovenste twee verdiepingen zijn uitgevoerd met grote terrassen die hoofdzakelijk op het zuiden zijn georiënteerd. De woninggrootte varieert van circa 62m2 tot 172m2. De buitenruimtes van de woningen zijn zoveel mogelijk gesitueerd aan de zuidzijde van het gebouw en minimaal 8m2 groot. Op de hoogste verdieping van het gebouw zijn twee penthouses gesitueerd van circa 134m2 en 172m2.
Wonen in Ikaros betekent energiezuinig en duurzaam wonen. De 54 stijlvolle appartementen worden uitgevoerd met een hoge mate van duurzaamheid en bieden het gewenste comfort om prettig te wonen. De ruime buitenruimte en grote raampartijen met verdiepingshoge kozijnen geven het gevoel van vrijheid. Het weidse uitzicht op de bovenste verdiepingen draagt eveneens bij aan het woonplezier.

 

Flexibeler lenen door stijging NHG-kostengrens
De koopsom van een overgroot deel van de koopappartementen valt onder de NHG-kostengrens van 2023. De kostengrens van NHG (Nationale Hypotheek Garantie) gaat in 2023 omhoog naar € 405.000,- en met energiebesparende voorzieningen kan de grens maximaal oplopen tot € 429.300,-. NHG biedt naast een lage rente, een vangnet als kopers te maken krijgen met gedwongen verkoop- of restschulden.

Project

54 koopappartementen

Locatie

Zoetermeer

Status

In verkoop

Opdrachtgever

Chronos Participatie BV

Categorie
Nieuwbouw